Đokić sa Fildom

Uspješna saradnja sa Velikom Britanijom

  • 07.03.2019. 15:17

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild naveli su da će biti nastavljena saradnja u projektima u oblastima energetike, rudarstva i upravljanja mineralnim resursima, čiji je cilj stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenje stranih investicija.

Đokić je na sastanku sa Fildom u Banjaluci ocijenio da je dosadašnja saradnja sa Velikom Britanijom bila izuzetno uspješna i od velikog značaja za Srpsku, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

"Posebno u pogledu izrade Strategije razvoja energetike Srpske do 2035. godine, kao i izrade Studije restrukturisanja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja", rekao je Đokić i naglasio da je radi prosperiteta najbitnije pružiti nesebičnu podršku cjelokupnom napretku i razvoju zemlje, te podstaći dijalog među narodima. 

Fild je zahvalio Đokiću na saradnji pri izradi Energetske strategije Srpske i Okvirne energetske strategije za BiH, te izrazio očekivanje da će ovi strateški dokumenti omogućiti privlačenje investicija u energetski sektor, primarno kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan. 

On je iskazao spremnost za nastavak saradnje na projektu izrade Studije restrukturisanja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja. 

Na sastanku je razgovarano o tekućim ekonomsko-političkim temama u Srpskoj i dosadašnjoj saradnji Srpske i resornog ministarstva sa Ambasadom Velike Britanije u BiH.