Obrad Kesić

Uspjeh Srpske nije na štetu BiH

  • 10.01.2019. 21:44

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić rekao je Srni da je svečani prijem koji je organizovalo ovo predstavništvo povodom 9. januara - Dana Republike, okupio više od 100 zvanica, te da je poslata poruka da je Srpska ponosna na to što je opstala u vrlo teškim uslovima i stalnim napadima.

Kesić je istakao i da je poslata poruka da je Srpska spremna da konstruktivno učestvuje u rješavanju svih problema u BiH, samo ako naiđe na dobru volju predstavnika druga dva naroda. 

"Poslali smo jasnu poruku da postoji raspoloženje za saradnju ne samo sa institucijama SAD, nego u širem kontekstu i sa američkim firmama i svima koji pokazuju dobru volju i interesovanje za ozbiljnu saradnju sa institucijama i firmama Republike Srpske", rekao je Kesić. 

On je napomenuo da uspjeh Republike Srpske nije na štetu BiH, nego upravo suprotno, jer ako uspijeva Srpska to znači da će uspjeti i BiH. 

"Poslali smo vrlo pozitivnu poruku, pružene ruke i spremnosti na saradnju", rekao je Kesić. 

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su ove godine u velikom broju svečanom prijemu prisustvovali predstavnici muslimanskih organizacija. 

"Gosti su nam bili predstavnici najveće humanitarne organizacije iz Turske, što ukazuje na napredak, da se prihvata realnost ne samo da postoji Republika Srpska, nego da njeno predstavništvo u Vašingtonu pokazuje spremnost za ozbiljnu saradnju i da nema nikakvih predrasuda u takvoj saradnji", rekao je Kesić. 

On je naveo da je ovogodišnji prijem bio do sada najveći prijem povodom Dana Republike Srpske u Vašingtonu, te da su mu prisustvovali gosti iz međunarodnih institucija, diplomatskih predstavništava, američkih državnih institucija, ali i iz medija. 

Prema njegovim riječima, Dan Republike je obilježen prigodnim kulturnim programom, u okviru kojeg je lokalni Crkveni hor "Lira" iz parohije Svetog Luke pjevao himne Republike Srpske i SAD. 

"Goste je oduševila i recitacija Mione Nikolić, koja je student na master programu u Parizu, a trenutno boravi u Vašingtonu", rekao je Kesić. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.