Uskoro završetak mosta na Savi kod Gradiške

  • 17.05.2021. 20:18

Od maja naredne godine novi granični prelaz, i most na Savi između BiH i Hrvatske. Da će što prije biti gotov, nada se i Milan Jelača, prevoznik kojem su gužve na granici vec decenijama, prava noćna mora.

- Trebao bi dosta olakšati. Manje bi gužvi bilo tamo kada se most otvori. Ovo je imak centar grada, usko je... Katastrofa – ispričao je Jelača.

Na granični prelaz, još će da pričeka. Što se mosta tiče, uveliko se naziru obrisi.

Još nekoliko desetina koraka i ova čelična grdosija iza mene, čija je gradnja počela 2019. godine, biće završena. To znači da će BiH i Hrvatsku most na Savi spojiti u avgustu ili septembru ove godine.

- Mi smo uveliko završili željeznu konstrukciju preko mosta, preko rijeke Save i očekujem da po završavanju samog projekta i pridobijanja neophodnih dokumenata, odnosno upotrebne dozvolei svega onog što je neophodno, možemo pustiti granični prelaz u funkciju  - rekao je Nedeljko Ćorić, minister saobraćaja I veza Republike Srpske.

A zašto prelaz neće u funkciju i ranije, ne znaju ni nadležni. Čekaju odgovor hrvatske strane.

- Jer je jednostavno problem i što je Hrvatska potpisala izgradnju dijela auto-puta, mislim da je dionica od 6 kilometara, od samog mosta do dijela prema Okučanima. Taj dio isto sadrži granični prelaz koji je u planu da se radi, tako da rokove i ostalo, značu za nekih 15-ak, 20 dana – objasnio je Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Dok se čeka na odgovore, u funkciji je samo novi carinski terminal. Otvaranjem mosta, otvaraju se i vrata BiH ka Evropskoj Uniji- Barem što se ubrzanog prometa tiče.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.