Gost ATV-a, Zlatan Klokić

Uskoro tematska sjednica Vlade RS o evropskim integracijama

  • 25.08.2019. 20:35

Dani Republike srpske u Srbiji, 7. po redu. biće održani od 4. do 10. septetembra u 21 gradu u Srbiji.

"Cilj je predstavljanje Srpske u mnogim oblastima. Kroz ovu manifestaciju želimo da javnosti širom Srbije predstavimo sva naša postignuća u raznim oblastima, od kulture, nauke i tehnologije, ali i gastronomsku ponudu, turističke potencijale i investicione mogućnosti," rekao je Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS.

Gostujući u Centralnim vijestima ATV-a Klokić se posebno osvrnuo na evropske integracije.

"Evropska komisija je 29. maja objavila mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU i prateći i analitički izvještaj, što predstavlja korak ka fazi evropskih integracija. Kroz mišljenjne je dato 14 prioriteta koje BiH treba da ispuni kako bi Savjet EU preporučio da se počnu pregovri između EU i BiH," kaže Klokić.

On dodaje da se u analitičkom izvještaju nalazi i 115 kratokočnih prioriteta koje treba da ispuni BiH do maja sledeće godine.

"Evropska komisija je dostavila pregled ocjena, koje su date za čitavu BiH, pri čemu nije uzet u obzir napredak koji su institucije Republike Srpske ostvarile, jedan dio opisa stanja nije u potpunosti tačan. Upravo zbog toga će uskoro biti održana tematska sjednica Vlade RS o evropskim integracijama," rekao je Klokić.

Gostovanje Klokić pogledajte u prilogu ATV-a.