Premijerka Srpske posjetila Prijedor

Uskoro počinje izgradnja sportske dvorane u Omarskoj

  • 03.09.2018. 19:52

Jedva smo čekali početak nove školske godine jer počinju i radovi na izgradnji nove školske dvorane - to danas poručuju iz  Osnovne škole Vuk Karadžić u Omarskoj. Više neće morati da se guraju u maloj sali na časovima fizičkog. 

Nema razloga da tako ne bude, jer su sve procedure sprovedene i očekuje se da počnu radovi, kaže direktor škole. Kaže da školska godina nije mogla bolje da počne, pare su obezbjeđene i biće riješen dugogodišnji problem. Koliko je nova sala potrebna rekao je i premijerki koja je stigla u posjetu. 

490 hiljada maraka je obezbjedila Republika Srbija kroz projekat pomoći lokalnim zajednicama u Srpskoj. 

"Zaista to će promijeniti sliku škole, ali i mjesne zajednice. Očekujem da će to biti središte mnogih aktivnosti. Željno iščekuju svi nastavnici ali i mještani. U pitanju je ozbiljan projekat jer će ovdje biti 635 sjedećih mjesta i sam projekat i objekat zaslužuju pažnju", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

"Nadam se da će prema riječima i premijerke da će ubrzo početi izgradnja, da će se ubrzo nazirati neki obrtisi i ta dvorana koja je prijeko potrebna, ne samo za učenike ove škole, nego i svu omladinu na području mjesne zajednice", rekao je Branko Babić, direktor OŠ Vuk Karadžić Omarska.

Premijerku su ugostili i u prijedorskoj Osnovnoj školi Petar Kočić. Tamo je Željku Cvijanović dočekalo 128 prvačića. Prvi školski dan obilježili su ples, pjesma i zajedničko fotografisanje. 

"Isti nam je broj prvačića kao i prošle godine, i zadovoljni smo. U našoj školi se ne smanjuje broj prvačića", ističe Gorana Bosančić, direktor OŠ Petar Kočić Prijedor.

"Činjenica da ovdje imamo njih 128 pokazuje koliko je važno da se ovdje okupljamo i njegujemo sve ono što škola jeste", kaže premijerka.

U prijedorskim osnovnimn školama u školskim klupama je, od danas, 560 prvačića. 43 više nego prošle godine.