Alen Šeranić

Uskoro gradnja novog regionalnog transfuzijskog centra

  • 14.06.2019. 17:41

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas u Istočnom Sarajevu da će u sklopu Bolnice "Srbija" biti izgrađen regionalni transfuzijski centar.

Šeranić je naglasio da su sredstva za ovaj centar obezbijeđena uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i donaciju Srbije.

"Iz tih sredstava u potpunosti ćemo obezbijediti nove i adekvatne prostorije za potrebe dobrovoljnih davalaca sa prostora Sarajevsko-romanijske regije", rekao je Šeranić nakon sastanka sa direktorima Bolnice "Srbija" Nebojšom Šešlijom i Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordanom Guzijan.

Šeranić je rekao da je na današnjem sastanku dogovoreno da za potrebe novog regionalnog transfuzijskog centra bude rekonstruisan objekat "Banjaluka", koji se nalazi neposredno ispred ulaza u Bolnicu "Srbija".

Šešlija je izrazio zadovoljstvo što će biti riješeno pitanje smještajnih kapaciteta za transfuziju u Istočnom Sarajevu, naglasivši da se u narednom periodu može očekivati raspisivanje javnog poziva za izgradnju i rekonstukciju tog objekta.

Guzijanova je istakla da problem prostora transfuziologije u Istočnom Sarajevu postoji već godinama, te da je veoma srećna i zadovoljna što su konačno, zajedničkim snagama resornog ministarstva i rukovodstva Bolnice "Srbija" uspjeli naći adekvatno rješenje.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić naglasio je da će izgradnjom regionalnog centra za transfuziologiju biti riješen problem koji su ljudi iz Zavoda za transfuzijsku medicinu načelnicima opština iz sastava grada Istočnog Sarajeva često kandidovali.