PDP 1999

Urušava se PDP: Članovi stranke u Doboju pokreću novu partiju

  • 11.11.2019. 19:26

PDP puca. Nezadovoljni članovi te stranke će sutra u Doboju održati Osnivačku skupštinu nove političke partije koju su nazvali “PDP 1999”.  

Kandidat za predsjednika PDP-a 1999. je Siniša Đorđević, Siguran je kaze za ATV da veliki broj članova nije zadovoljan sadašnjim stanjem u toj stranci. Kamen spoticanja, je prije svega, kaže Đorđević, način na koji se rukovodi iz Banjaluke i odnos prema gradskim i opštinskim odborima u Republici Srpskoj. 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je za pojedine medije poručio da ne smatra da se PDP cijepa. Siniša Đorđević tvrdi da  problemi u stranci traju već duže vrijeme i da  rukovodstvo nije uradilo ništa po tom pitanju. 

"Ovo razmišljanje i ova ideja traje već unazad pola godine. Stranka, odnosno vrh partije imali su dovoljno vremena da riješe stvari koje su bile kamen spoticanja, ali oni to nisu učinili. Mislim da to nije bilo ni moguće, jer je veliki broj nas nezadoovljan unazad četiri godine", kaže Siniša Đorđević, kandidat za predsjednika PDP 1999.

Atv saznaje da nezadovoljstvo postoji i u drugim gradskim odborima PDP-a, a ne samo u Doboju. Bivši lider PDP-a, a sada počasni predsjednik te stranke     Mladen Ivanić nam je kratko u telefonskom razgovoru poručio da ne želi komentarisati podjele u stranci. PDP-ovci priznaju da ima nezadovoljnih, ali da to nije niko iz rukovodstva stranke. 

"Sigurno je da ovo jedna struktura PDP-a koja je zvanična i koja baštini ono što su osnovne strukture PDP-a. Pozdravljam te ljude i želim im sve najbolje, ali je sigurno osuđeno na propast", kaže Dragan Galić, poslanik PDP-a u NSRS.

"PDP se ne dijeli na dva dijela i iskreno rečeno mene kao člana predsjedništva PDP-a uopšte to ne tangira", kaže Ljubiša Krunić, poslanik PDP-a u NSRS.

Problemi u ovoj stranci datiraju još od raspuštanja gradskog odbora PDP-a u Doboju u septembru ove godine. Želju za učlanjenje u "novi PDP" nisu pokazali samo PDP-ovci već i novi članovi, kaže Đorđević.
 
Sutra se bira predsjednik i odrađuje tehnički dio za registraciju stranke, koja će djelovati na području BiH. Nakon toga biće organizovan sabor na kojem će se formirati tijela  i Politika novog PDP-a 1999.

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм