Jasmina Davidović u Foči

Uručeni udžbenici za djecu iz višečlanih porodica

  • 08.09.2018. 15:31

Ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović danas je u Foči uručila 18 kompleta knjiga za djecu iz 11 višečlanih porodica.

Knjige su dobila djeca koja nemaju odličan uspjeh u školi, te nisu obuhvaćena redovnom podjelom ovog vida pomoći koje Ministarstvo daje odlikašima iz višečlanih porodica. 

Davidovićeva je obećala da će pokrenuti inicijativu da Vlada Srpske obezbijedi besplatne udžebenike za svu djecu iz višečlanih porodica. 

"Kupili smo im i po torbe, da se obraduju, da im bude drago da idu u školu. Nije lako školovati veliki broj djece i nadam se da će u skorijoj budućnosti u Srpskoj biti donesena odluka da sva djeca iz višečlanih porodica dobiju besplatno udžebenike, iako ima slučajeva da taj vid pomoći daju i opštine", rekla je Davidovićeva. 

Predsjednik Udruženja sa četvoro i više djece iz Foče Ljiljana Drakul istakla je da u većini porodica, koje su dobile pomoć, niko nije zaposlen. 

"Nadam se da će još biti ovakve pomoći, ali zaista je teško višečlanim porodicama. Snalaze se kako znaju i umiju. Trebalo bi nešto preduzeti da im se pomogne da obezbijede egzistenciju", rekla je Drakul. 

Marijana Rašević, majka četvoro djece, preuzela je knjige za sina koji pohađa sedmi razred. 

"Nije lako školovati četvoro djece, ali je lijepo. Snalazimo se na razne načine, ali kada vidimo kako djeca dobro uče ništa nam nije teško", kaže Raševićeva.  

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија