Pale

Upozorenje građanima povodom neistinitih objava na društvenim mrežama

  • 01.04.2020. 11:23

Upozoravaju se građani da ne nasjedaju na neistinite, uzbunjujuće poruke koje su se pojavile na društvenim mrežama o broju zaraženih virusom korona na području opštine Pale, a koje bez potrebe šire paniku među stanovništvom.

U navedenim objavama pozivaju se na saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije, dok iz Štaba odlučno demantuju navode, podsjećajući da se zvanične informacije nalaze na zvaničnoj stranici Opštine Pale (http://www.pale.rs.ba/).

Štab za vanredne situacije opštine Pale jutros je objavio zvanično saopštenje u kome se navodi da su u Palama evidentirana dva slučaja zaraze virusom korona, kao i da se provode sve propisane procedure zdravstvenog nadzora, uključujući i testiranja osoba koje su bile u najbližem kontaktu sa zaraženima.

Iz Opštinskog štaba upozoravaju da je širenje ovakvih i sličnih dezinformacija koje izazivaju i šire paniku među stanovništvom zakonski strogo kažnjivo, te apeluju na građane da vjeruju samo zvaničnim izvorima informacija u vezi sa epidemiološkom situacijom na području opštine Pale.

Na području opštine Pale pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 93 osobe i to je za sedam lica više nego juče, a treba istaći da u ovaj podatak ulazi i broj od jedanaest vozača iz međunarodnog transporta, čiji nadzor je drugačiji od onoga koji redovno i svakodnevno provodi Кomunalna policija.

(paljanskenovosti.ba)

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.