Nema više čekanja

Univerzitetska bolnica Foča dobila novi savremeni skener

  • 18.10.2019. 19:17

U Univerzitetskoj bolnici Foča došao je kraj dugim čekanjima na preglede skenerom. Uz postojeći 16 slajsni, bolnica je dobila novi, dvostruko brži 32 slajsni CT aparat, vrijedan milion i po maraka.

"Mislim da će naši pacijenti biti na vrijeme zbrinuti. Neće biti nikakvih redova čekanja. Stojimo na usluzi i ostalim pacijentima izvan područja naše filijale, kao što smo uvijek stajali", kaže Radmil Marić, direktor Univerzitetke bolnice Foča.

Godišnje se u Bolnici u Foči liječi oko 13.000 pacijenata, a polovina ih dolazi iz područja koje ova ustanova administrativno ne pokriva. Vlada Srpske je za modernizaciju izdvojila 16,3 miliona maraka. Uz aparate za dijagnostiku, biće obnovljena i ostala oprema, a Bolnica će dobiti i novu Polikliniku

"Očekujemo da ovaj posao do kraja godine bude završen i da možd za dan Republike ostvrimo sve ovo", kaže Radovan Višković, premijer.

Univerzitetka bolnica Foča je nastavna baza Medicinskog fakulteta, pa se svakodnevno više od 200 pacijenata, koliko bolnica ima kreveta, susreće sa oko 1.500 studenata i više od 200 ljekara i univerzitetskih profesora.

"Ja se nadam da će svi mladi ljudi koji ovdje na Medicinskom fakultetu studiraju i žive imati priliku da na savremenoj opremi, u savremenim uslovima zajedno sa kolegama koji rade u ovoj ustanovi dalje uče", kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja.

Premijer Višković razgovarao je i sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem i to o zajedničkim prioritetima, prije svega o potrebi da se što prije krene u izgradnju puteva prema Šćepan Polju i Tjentišu. Opština očekuje podršku i u rješavanju problema elektrosnabdijevanja iz alternativnog pravca, kao i u projektima energetske efikasnosti.

"Očekujemo tu istu energetsku efikasnost na objektu OŠ Sveti Sava koja je jedna od nasjtarijih u Srpskoj, kao i na objektu Medicinskog fakulteta", kaže Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Višković je pohvalio opštinsko rukovodstvo na domaćinskom poslovanju i obećao da će i dalje imati podršku Vlade Srpske.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.