Banjaluka

Unaprijeđena zakonska zaštita životne sredine

  • 17.02.2020. 12:59

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske unaprijedilo je zakonadavni i strateški okvir u oblasti zaštite životne sredine, saopštila je resorni ministar Srebrenka Golić.

Golićeva je tokom sastanka u Banjaluci sa rezidentnim koordinatorom UN u BiH Sezin Sinanoglu naglasila da je to postignuto zahvaljujući upravo nesebičnoj pomoći UNDP-a dok je na čelu te organizacije bila Sinanogluova.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da su se sagovornice saglasile da je saradnja bila obostrano korisna i na dobrobit građana Republike Srpske, te da je neophodno nastaviti razvijati i jačati dobru saradnju koju Ministarstvo ima sa partnerskim institucijama u BiH i u regionu.

Potvrđena je spremnost za dalji razvoj saradnje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Kancelarije UN i njenih agencija u BiH.

Golićeva je izrazila zahvalnost Sinanogluovoj, koja je u oproštajnoj posjeti Vladi Republike Srpske, za izuzetnu saradnju koju Ministarstvo ima sa Kancelarijom UN u BiH i UN agencijama.

Sinanogluova je istakla da je imala izvanrednu saradnju sa Ministarstvom, i da su, zahvaljujući otvorenosti za saradnju i angažovanju Golićeve obezbijeđena znatna donatorska sredstva za razvoj i realizaciju projekata u oblasti prilagođavanja i borbe protiv klimatskih promjena.