Živko Radišić

Uklanjanje zastave novi napad na srpski narod

  • 24.11.2018. 12:55

Senator Republike Srpske Živko Radišić osudio je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred kabineta Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsjedništva u Sarajevu, poručivši da je to novi atak na srpski narod, Srpsku, njenu samostalnost, suverenost i nezavisnost u okviru BiH.

Radišić, koji je bivši srpski član Predsjedništva BiH, rekao je Srni da se tu radi u antiustavnom i nezakonitom činu.  

"To nikome nije trebalo, niti kome može koristiti. Zastave su znamenja država i naroda. Nikome nikada nisu smetale. Zastava Srpske je ustavno utemeljena i u vezi sa njom postoji puni konsenzus i saglasnost, uključujući razne medijatore koji su tvorci Dejtonskog ustava i drugih događanja u BiH", ocijenio je Radišić. 

On je rekao da uklanjanje zastave Srpske, nažalost, može biti početak neugodnih procesa koji ne trebaju nikome u BiH, a posebno u Srpskoj. 

"To je atak i uvreda Srpskoj kao konstitutivnom elementu i entitetu u BiH. Podržavam Milorada Dodika u osudi takvog čina", rekao je Radišić. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika DŽaFerovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe. 

"Taj potez simbolički samo potvrđuje namjeru hegemonističkih krugova u Sarajevu da protivno Dejtonu eliminišu Republiku Srpsku, jer histerični noćni juriš na zastavu Republike Srpske upravo to demonstrira", rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše sinoćnje uklanjanje zastave Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu. 

Dodik je poručio da ga noćni atak na zastavu Republike Srpske neće spriječiti da ona uvijek bude istaknuta ispred njegovog kabineta i tamo gdje se on nalazi kad god je i dokle god je u zgradi Predsjedništva BiH, svidjelo se to kome ili ne. 

Zastava Republike Srpske koja je bila istaknuta ispred kabineta predsjedavjućeg Predsjedništva BiH u Sarajevu uklonjena je sinoć na zahtjev kabineta bošnjačkog člana Šefika DŽaferovića. 

Zastava Srpske bila je istaknuta i juče, pored zastave BiH, u svečanom salonu kada je Dodik primao akreditivna pisma ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.