Teslić

Učenici smješteni u karantin

  • 11.04.2020. 19:40

Pet učenika srednjih škola iz Banjaluke i Bijeljine i jedan student iz Istočnog Novog Sarajeva iz Amerike stigli su u Republiku Srpsku. Svi oni su bili na učeničkoj i studentskoj razmjeni u Americi. Po dolasku u Srpsku smješteni su u karantin  „Banji Vrućici“. Svi su testirani i negativni  na korona virus.

"Iz aviona su nas odmah dočekali, prozvali jedan po jedan, dočekali nas sa maskama. Nas su odmah testirali. Smjestili nas u hotel, nemam nikakve zamjerke. Sad cemo u Teslicu moramo provesti još 12 dana. Fino, stvarno", kaže Stefan Račić iz Banjaluke.

Ovo je treća grupa učenika i studenata, koji su iz inostranstva, sa razmjene studenata i učenika, stigli u Srpsku i smješteni u teslićki karantin. Tu će imati dobre uslove za boravak, ljekarski nadzor i njihove porodice nemaju razloga za brigu, poručuju nadležni.

"Vraćeni su u Repuzbliku Srpsku prije dva, za to vreme su urađeni testovi, bili su smješteni pod nadzorom hotelskog tipa. Radi se o maloletnim licima i jednom punoljetnom licu. Rađeni su testovi i negativni su i zato su mere karantina do isteka od danas u hotelu Posavina", kaže Milan Novitović, načelnik Štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

"Danas je posebna odgovornost za nas jer se radi o pet maloljetnih lica. Mi cemo sa svoje strane činiti sve da se oni osjećaju kao kod kuće i da njihovim roditeljima porucim da nemaju razloga za brigu. Nastojacemodanjihov boravak ovdje prodje na jedan najbolji mogucinacin. Obezbijedicemo im sve sto im je potrebno", kaže Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC „Banja Vrućica“, Teslić. 

U karantinu u hotelu „Posavina“ smješteno je ukupno 19 učenika i studenata. Osim njih, tu su i Teslićani koji su iz inostranstva doputovali u Republiku Srpsku. Iz karantina do sada je izašlo 50 lica, dok je u karantinu još njih 80. Novi korisnici svakodnevno pristižu, a kapacitet je 240 osoba.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.