Obogaćena novim aparatima

U toku rekonstrukcija Univerzitetske bolnice u Foči

  • 17.11.2019. 20:47

Rekonstrukcija i dogradnja Univerzitetske bolnice u Foči je u toku. U Ministarstvu zdravlja Republike Srpske očekuju da će dio poliklinike među prvima biti završen, a po fazama i ostali novi objekti i aparati. Odjel radiologije znatno je unaprijeđen, a pregledi skenerom, koji koštaju oko pola miliona maraka, već su efikasniji. Riječ je o tridesetdvoslajsnom CT aparatu, dvostruko bržem od CT-a koji bolnica u Foči već posjeduje.

"Ukupna vrjednost radiološke opreme koja se shodno sali za kateterizaciju samog srca i engiografiju zajedno sa CT-om koji se nabavlja, iznosi oko milion i po KM. Tačnije, sala za engiografiju negdje oko milion i 162.000 KM bez PDV-a. Konkretno CT koji je nabavljen je plaćen oko 426.000 KM bez PDV-a", rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Građevinski radovi na poliklinici su u završnoj fazi i rukovodstvo bolnice u Foči očekuje da će u narednih mjesec dana dobiti i poručenu opremu. Taj dio bolnice trebalo bi da bude svečano otvoren početkom naredne godine. 

"Tako da smo mi što se toga tiče u fazi nabavke kompletne dijagnostičke opreme za polikliniku koja stiže za mjesec dana. Tako da mi tamo dobijamo svu ultrazvučnu dijagnostiku, nakon toga prelazimo na građevinske radove koji se tiču objekata dva i tri, a nakon toga idemo na centralni objekat koji podrazumijeva operacione sale, angio-salu", ističe Radmil Marić, direktor Univerzitetske bolnice u Foči.

Pacijenti koji borave i oni koji se liječe u Univerzitetskoj bolnici u Foči zadovoljni su radom ustanove, ali i uslugom. 

U Univerzitetskoj bolnici u Foči godišnje se liječi oko 13.000 pacijenata. U izgradnju kompletne modernizacije Univerzitetske bolnice Vlada Republike Srpske ulaže 16,3 miliona konvertibilnih maraka. Lokalna zajednica potrudila se i za proširenje putne dionice od Bolnice do Medicinskog fakulteta, a ustanova dobija i novi vodovod i podzemni dalekovod za struju. 

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина