U toku izgradnja nove ambulante u Jošavci kod Čelinca

  • 03.11.2020. 19:23

Jošavka kod Čelinca će dobiti novu ambulantu. Izgradnja je u toku, a radovi teku po planu. U to se uvjerila i predsjednica Srpske, koja je obišla radove. Ovo je znak dobre saradnje lokalnih i republičkih vlasti, poručila je Željka Cvijanović.

"Mislim da će upravo ova ambulanta ovdje služiti našim stanovnicima i olakšati im da ovdje dobiju adekvatnu uslugu i da ne moraju da odlaze u centar opštine, ali isto tako i dalje izvan opštine. To i jeste naša namjera, učiniti uslove za život boljim bez obzira gdje ko živi, pokušati izaći u susret svim potrebama koje su ispostavljene od strane lokalnih vlasti i uvijek sam srećna kad vidim da to ide svojim tokom, ali i zadovoljstvo što sam mogla kad predsjednik Republike da intervenišem sa određenim iznosom", rekla je Željka Cvijanović, predsjendik Republike Srpske.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 300.000 KM, od čega je 20.000 obezbijeđeno iz kabineta predsjednika Srpske. Republičke institucije su pomogle u realizaciji višemilionskih projekata na području ove opštine, poručuje načelnik. Prioritet je, kaže Momčilo Zeljković, stvaranje što bolje zdravstvene zaštite. 

"Ovo je samo jedan u nizu našim projekata koje realizujemo tokom ove godine, a svih prethodnih godina. Jedan od naših prioriteta u lokalnoj zajednici jeste upravo stvaranje što boljih uslova za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite na čemu smo mi radili i prethodnih godina, na taj način što smo gradili ambulante i u drugim mjesnim zajednicama", istakao je Momčilo Zeljković, načelnik Čelinca.

Važno je da se ulaže u zdravstveni sektor, poručuje prvi čovjek UKC-a. Fokus je, kaže Vlado Đajić, na zaštiti zdravlja stanovnika Republike Srpske. 

"Ovo je poseban dan za stanovnike ovog kraja. Postavljeni su temelji jedne od najbitnijih ustanova, a to je zdravstvena ustanova. Zdravstveni sistem u Srpskoj je stabilan bez obzira na veliki priliv pacijenata i da ćemo mi uz podršku Republike odgovoriti svim zadacima koji su pred nama", naglasio je Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske.

Površina ambulante u Jošavci će biti 175 kvadratnih metara. Plan je da sve bude gotovo krajem naredne godine. 

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина