U Tesliću zaraženo 15 osoba koronavirusom

  • 15.04.2020. 18:53

U Tesliću je 15 lica zaraženo korona virusom. U odnosu na veličinu opštine, to nije mali broj, kaže Nenad Stevandić, predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Štaba za vanredne situacije Republike Srpske. Ono što je dobro, poručuje, sprovode se sve preventivne mjere na suzbijanju širenja korona virusa, kako republičkog, tako i opštinskog štaba. 

"Broj zaraženih u Tesliću nije mali  u odnosu na veličinu grada, ali on se neće povećavati ukoliko se restriktivne mjere budu kombinovale sa mjerom masovne dezinfekcije i nastavka dezinfekcije i širenja kruga mjesta koja će biti dezinficirana. Jako nam je bitno što mjere koje su opšte, koje propisuje republički štab sprovedene do kraja", kaže Nenad Stevandić, predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Štaba za vanredne situacije RS

"Čini mi se da je zajednički zaključak da je sve ono što je u Tesliću rađeno na vrlo visokom nivou. Naravno da ćemo u tom pravcu nastaviti i u narednom periodu". kaže Milan Miličević, komadant Štaba za vanredne situacije opštine Teslić.

Poslije Banjaluke, Teslić ima jedan od najvećih karantina, kaže Stevenadić. U karantinu, u hotelu „Posavina“ u Banji Vrućici“, sve funkcioniše bez problema. 

"Jako smo zadovoljni što su svi testirani u karantinu u Tesliću negativni i što su uslovi u karantinu u Tesliću vjerovatno najbolji. To je što se kaže, karantin sa pet zvjezdica što se tiče procjene, čistoće, higijene i epidemioloških mjera", kaže Stevandić.

"Negdje oko 150 ljudi je do sada prošlo kroz karantin. Od toga je 131 sa područja opštine Teslić, 19 je studenata i 6 đaka. Prihvatili smo na inicijativu Civilne zaštite RS da smjestimo studente i đake u hotel Posavinu zato što smo smatrali da su tu dobri uslovi i da tu možemo da se brinemo i sačuvamo zdravlje tih mladih ljudi", kaže Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC „Banja Vrućica“, Teslić. 

Pod nadzorom su 84 Teslićanina, dok je nadzor završen nad njih 923. Od ukupno 15 zaraženih, tri lica su oporavljena. Stevandić poručuje da sve lokalne zajednice u Srpskoj, osim Banjaluke i Laktaša, evidentiraju stagnaciju broja oboljelih.
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.