Sonja Karadžić Jovičević

U svim aktivnostima SDS-a treba na umu imati Republiku Srpsku

  • 05.11.2018. 10:30

Član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Sonja Karadžić Jovičević izjavila je da pri svim budućim aktivnostima ova stranka "i unutra i prema vani" treba imati na umu Republiku Srpsku, njen narod, ali i SDS.

Jovičevićeva je istakla da je taj zaključak, donesen na posljednjoj sjednici Glavnog odbora SDS-a, na kojoj se vijećalo o velikoj srpskoj koaliciji u Sarajevu sa SNSD-om, "realan i afirmativan stav, koji ne urušava SDS, već naprotiv, daje vjetar u leđa svima da ne budu ćutolozi i klimoglavci". 

Ona je za beogradske "Večernje novosti" ocijenila da ne treba brzati u odlukama o koaliciji na nivou BiH i ukazala da odluka mora biti jedinstveno donesena u SDS-u. 

Jovičevićeva je zaključila da bi bilo dobro da se do nove sjednice GO SDS-a "usijane glave ohlade" i ukazala da SDS mora biti spreman na sve razgovore. 

"Bojim se neke velike nevolje po srpski narod i tada ćemo morati prevazići sve razlike da bismo zajedno očuvali Republiku Srpsku. Volja, hrabrost, pamet i kultura dijaloga ne smiju nikada biti minus", navela je Jovičevićeva. 

Ona je rekla da SDS neće odustati od puta zaštite Republike Srpske, a da sada ima više mišljenja kako ostati na tom putu. 

"SDS je uvijek pričao sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Ne možemo sada reći da smo došli u fazu kada ne možemo pričati međusobno ili da preko koljena prelamamo da ne treba nikada razgovarati ni sa drugima. Ako ćemo raditi u interesu Srpske i svih građana, moramo uvažiti sva mišljenja u SDS-u", rekla je Jovičevićeva. 

Ona je ocijenila da je pravi put za SDS nakon izbora razgovor. 

"Prvo u stranci, a zatim sa svima koji iskažu volju i želju da razgovaraju sa nama, ali i uvažavaju naše stavove, dokumente i platformu. Iz jednog razgovora ne mora proisteći dogovor, ali da bi došli do razgovora, tu odluku mora donijeti Glavni odbor SDS-a", rekla je Jovičevićeva. 

Тагови: