Sastanak Višković - Šausberger

U što kraćem roku formirati novi saziv Savjeta ministara

14:10, 12.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i specijalni savjetnik Evropske komisije Franc Šausberger izrazili su danas očekivanje da će što prije biti formiran novi saziv Savjeta ministara, da bi bili prevaziđeni zastoji u sprovođenju reformi u oblasti ekonomije, privrede i rješavanju migrantske krize.

Višković je informisao Šausbergera o tome da je Vlada Republike Srpske opredijeljena za evropske integracije, te da među prvima u BiH ispunjava preuzete obaveze, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

On je ponovio da je Vlada Srpske otvorena za saradnju sa privrednim subjektima sa prostora Evropske unije koji su zainteresovani za ulaganje u Srpsku. 

Tokom današnjeg susreta u Banjaluci bilo je riječi o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa posebnim osvrtom na bezbjednosnu situaciju zbog pojačanog priliva migranata. 

Sagovornici su se osvrnuli i na nedavnu Viškovićevu posjetu Lincu i otvaranju poslovnog sajma na kojem su privrednici iz Republike Srpske predstavili svoje potencijale.