U Srpsku stiže drugi kontingent ruskih vakcina

  • 01.03.2021. 07:48

U Republiku Srpsku danas će stići drugi kontingent od 20.000 doza ruskih vakcina protiv virusa korona "Sputnjik" koje će dočekati predsjednik Vlade Radovan Višković i ministar zdravlja Alen Šeranić.

U narednom periodu očekuje se da Republici Srpskoj budu isporučene i preostale naručene doze vakcina i da se sprovede imunizacija i zaštiti zdravlje stanovništva od zaraze virusom korona.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sinoć je sletio je avion sa 100.000 doza ruskih vakcina.

Po dobijanju odobrenja za upotrebu vakcine, planirano je da se nastavi sa sprovođenjem imunizacije protiv virusa korona, a u skladu sa Planom vakcinacije u Republici Srpskoj kojim je predviđeno da prioritetno budu vakcinisani zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u ustanovama za smještaj starijih lica, stanovništvo starije životne dobi, osobe sa hroničnim oboljenjima, kao i roditelji djece sa posebnim potrebama.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)