Institut za javno zdravstvo

U Srpskoj zaraženo još 76 osoba

11:00, 04.08.2020.
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 506 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 76 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 43 muške i 33 ženske osobe, od kojih je 10 mlađe, 56 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po pet osoba je iz Bijeljine i Prnjavora, po četiri osobe iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice i Han Pijeska, po tri osobe su iz Istočne Ilidže, Кotor Varoša, Laktaša, Foče i Čelinca, po dvije su iz Jezera, Pala i Prijedora i po jedna osoba je iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Кneževa, Кozarske Dubice, Osmaka, Rudog, Sokoca, Srebrenice i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.136 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 183 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.760 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 52.365 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 280, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 75, a u opštim bolnicama 205.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.097 osoba, a nadzor je završen kod 43.509 osoba.
 

Na konferenciji za novinare Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske istaknuto je da je pogoršana epidemiloška situacija, te apelovao na građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera.

Uskoro opširnije...