U Srpskoj zaraženo još 16 osoba, dva smrtna slučaja

  • 06.07.2020. 11:28

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa testirano je 134 uzorka, a registrovano je još 16 slučajeva zaraze, i dva smrtna slučaja, a jedna od preminulih osoba je imala 41 godinu, navela je epidemiolog Jela Aćimović.

Aćimovićeva je navela da je po pet osoba iz Banjaluke i Istočne Ilidže, tri iz Sokoca, dvije iz Šamca i jedna iz Istočnog Novog Sarajeva.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi i muškarcu starije i srednje životne dobi iz Teslića i Istočnog Sarajeva.

"U posljednjih sedam dana došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije. I pored svih naših apela, mjere se ne poštuju. Najmanje se poštuje mjera socijalne distance", rekao je v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

"Da ne bi došlo do uvođenja restriktivnijih mjera, neophodno je poštovati predložene mjere. Korištenje maski, lična higijena, dezinfekcija ruku i površina i fizičko distanciranje", dodao je Zeljković.

Jedan asimptomatski slučaj je dovoljan da zarazi cjelokupnu grupu u kojoj se nalazi, naveo je Zeljković, te dodao da takvi slučajevi stvaraju velike probleme prilikom epidemiološkog anketiranja, jer imaju ogroman broj kontakata.

"Maska je prioritet", ponovio je Zeljković.

 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.