Institut za javno zdravstvo Srpske

U Srpskoj na virus korona pozitivno još 125 osoba

  • 24.07.2020. 11:32

Кod još 125 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 546 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 125 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 57 muških i 68 ženskih osoba , od kojih je 23 mlađe, 76 srednje i 26 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 20 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 12 iz Trebinja, deset osoba je iz Modriče, po sedam iz Prnjavora i Foče, po četiri osobe su iz Zvornika i Mrkonjić Grada, po tri su iz Dervente, Doboja, Кozarske Dubice, Кotor Varoša, Prijedora i Srpca, po dvije osobe iz Bratunca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Кneževa, Laktaša, Lopara, Pala, Han Pijeska i Šekovića i po jedna osoba iz Bileće, Gradiške, Milića, Novog Goražda, Petrova, Sokoca, Srebrenice, Teslića i Ugljevika.

Nadležni apeluju da se smanje okupljanja u privatnoj režiji, jer su ona problem. Takođe, apeluju na pojedince da shvate ozbiljnost situacije, da obrate pažnju na zaštitne maske, distancu i ličnu higijenu.

Visok broj slučajeva pokazuje da se mnogi ne pridržavaju mjera.

 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник