U šatorskom karantinu u Brodu smješteno 55 lica

  • 28.03.2020. 11:28

U šatorskom karantinu u Brodu smješteno je 55 lica koja čekaju rezultate testiranja urađenog nakon što su na graničnom prelazu ušli u BiH, rekao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Ilija Јovičić.

Јovičić je jutros na Fejsbuk profilu napisao da su među tim licima i dva iz Broda koji će u slučaju negativnog nalaza biti upućeni u Tenisku dvoranu u Brodu, gdje će u karantinu provesti 14 dana, a u slučaju pozitivnog nalaza biće prevezeni na liječenje i izolaciju u Banjaluku.

On je za 11.00 časova najavio početak dezinfekcije gradskih ulica i javnih površina, a i volonetri ispred Centra za socijalni rad kreću u dostavu paketa hrane i sredstava za higijenu za 55 porodica, a nakon toga za još 50 njih.

Јovičić je istakao da podatke o potrebi za dostavu socijalnog paketa treba dostaviti u Centar za socijalni rad koji će na osnovu uvida procijeniti opravdanost zahtjeva.

- Pozivam stanovnike Broda da ostanu kod kuće, da se dosljedno pridržavaju svih naloženih mjera i preporuka - poručio je Јovičić.

U Brodu će do 15. aprila biti na snazi naredba kojom se reguliše rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, zaključeno je juče na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Štab je utvrdio plan aktivnosti u smislu obezbjeđivanja dovoljnog broja kreveta, posteljine i drugih neophodnih sredstava za nesmetano funkcionisanje opštinskog karantina u stonoteniskoj dvorani Sportsko-kulturnog centra.

Za upravljanje karantinom određeni su šef Odsjeka za poslove zaštite i spasavanje Drago Nikolić, ljekar brodskog Doma zdravlja Saša Miličić i zamjenik komandira Policijske stanice Brod Milomir Balatunović.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм