Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

U Republici Srpskoj trenutno pod nadzorom 4.864

  • 17.03.2020. 15:59

U Republici Srpskoj trenutno su pod zdravstvenim nadzorom 4.864 lica koja su doputovala iz područja zahvaćenih virusom korona, nadzor je završen kod 216 lica, dok je 20 lica pozitivno na ovaj virus ali su trenutno bez simptoma, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Iz Instituta napominju da nadzor podrazumijeva zdravstvene preglede i epidemiološko ispitivanje lica koja su bila u kontaktu sa oboljelim, kliconošom ili su boravila u žarištu zarazne bolesti.

Preporuka za građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u Italiji, posebno na sjeveru te zemlje, ali i u Kini, Južnoj Koreji i Iranu jeste da se telefonski jave nadležnim domovima zdravlja radi savjeta o daljem postupanju.

Od početka godine u svijetu je prijavljeno 180.159 laboratorijski potvrđenih slučajeva oboljelih od Kovida-19, uključujući 7.103 smrtnih slučajeva, navodi se u saopštenju iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.