Bijeljina i dalje na udaru migranata

U protekla 24 časa policija pronašla 18 migranata

  • 11.10.2018. 19:32

Bijeljina i dalje na udaru migranata. Policija je u bijeljinskom naselju Janja u protekla 24 časa pronašla 18 migranata koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Poručuju da bi problem mogao nastati ukoliko dođe do njihovog dužeg zadržavanja na području grada. 

" 11.10.2018. godine u 10 minuta poslije ponoći policijski službenici Policijske stanice Janja u ulici Braće Lazić, kontrolisali su 18 lica, a provjerama je utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima iz Pakistana i to njih 8, Irana 6 i Bangladeša 4. Što se tiče PU Bijeljina, nema zabilježenih krivičnih djela ni prekršaja da su počinili migranti, što ne znači da ne bi problem nastupio ako bi se oni zadržali u gradu, jer se ne zna da li je riječ o bolesnim licima, da li su psihički uravnoteženi, te da li ima kriminogenih lica među njima", kaže Spomenka Nenić, portparol Policijske uprave Bijeljina.

Migrantska kriza u Bijeljini i dalje ne jenjava. Iz dana u dan migranata je sve više. U mjesecu septembru evidentirano ih je 244, a od 1. do 11-og oktobra, odnosno zaključno sa današnjim danom, zabilježeno je 128 ilegalnih migranata na području Grada Bijeljina.

Menadžer Grada Bijeljina, Miloš Stevanović kaže da su koordinaciono tijelo i policija Republike Srpske spriječili preko 400 ilegalnih migranata da uđu na teritoriju države, posebno u dijelu gdje se Bijeljina graniči sa Srbijom. Dodatno olakšanje od 10. oktobra je i ukinut bezvizni režim sa Republikom Iran, zbog čega se očekuje značajno smanjen priliv migranata iz te zemlje. 

"Građani ne treba da imaju nikakve strepnje, pogotovo smo spremni za zimu koja dolazi, znamo da oni ostaju bez novca, da nemaju ni lijekova, tako da smo potpuno spremni za eventualni problem koji može da eskalira u vezi sa njima. Vlada RS je donijela niz zaključaka koje poštuje kako GU Bijeljina, tako i svi članovi koordinacionog tijela Vlade RS", rekao je Stevanović.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina nastoje da kontrolišu i kanališu pronađene migrante, i da ih u što kraćem roku upute u pravcu Sarajeva i Bihaća, gdje im je, kažu, konačno odredište.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм