Željka Cvijanović

U Kozarskoj Dubici realizovani brojni projekti za bolje uslove života građana

  • 20.10.2020. 19:16

Važni projekti čiji je cilj otvaranje novih radnih mjesta, gradnja infrastrukture i stvaranje boljih uslova za život, to je ono što je Kozarska Dubica uradila u saradnji sa republičkim institucijama.

Da su u ovoj lokalnoj zajednici uložena velika sredstva iz budžeta Republike Srpske, te donacije Vlade Srbije, tvrdi predsjednik Srpske. Željka Cvijanović kaže da su ta sredstva utrošena u korist građana Kozarske Dubice, da im se poboljšaju uslovi za život i kvalitet usluga koje im se pružaju.

"Tu sam da dam podršku lokalnim vlastima da kroz tijesnu saradnju sa republičkim institucijama nastave da razvijaju svoj kraj, da ulažu u sve ono što je neophodno za bolji život građana i da vode računa o potrebama ne samo lokalne zajednice nego i cijele Republike Srpske", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Putna infrastruktura, komunalni projekti, saniranje objekata u oblasti obrazovanja, pravosuđa, zdravstva... U posljednje dvije godine u Kozarskoj Dubici su urađeni brojni projekti. Jedan od važnijih je sigurno sanacija Doma zdravlja. Za ovo, trenutno, veliko gradilište je izdvojeno nekoliko miliona KM.

"Zahvaljujući prije svega Vladi Republike Srpske, ministarstvu i dok je još predsjednica bila predsjednik Vlade. Puno je novaca povučeno po tom osnovu ovdje za Dom zdravlja koji sada predstavlja jednu od najboljih ustanova ovog tipa u regionu", istakao je Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.
 
"Imamo 150.000 evra donacije Vlade Srbije, od čega je planirana rekonstrukcija Ginekologije, Higijemnsko-epidemiološke službe, zamjena stolarije na fizijatriji, nova kotlovnica, ograda, dva krova koja su od ploča...", naglasio je Vlado Karagić, direktor Doma zdravlja. 

Ni danas nije izostala posjeta privrednicima. Zna predsjednica Srpske koliko su oni važni i za opstanak naše privrede, ali i, kako kaže, koliko je važno da postoji dobra komunikacija sa institucijama na lokalnom i republičkom nivou. 

U Dubičkim firmama je imala šta i da vidi. Podsjetila je Cvijanovićka da je vlast Srpske tokom pandemije virusa korona uspjela da interveniše prema privredi i sačuva radna mjesta, te da će privrednici imati podršku institucija i u narednom periodu. Obišla je i privrednike u Kostajnici. Govorilo se o situaciji u lokalnoj privredi sa naglaskom na aktuelne probleme uzrokovane virusom korona.  

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм