Stigli iz Njmačke

U karantin u Tesliću smješteno šest studenata

  • 04.04.2020. 17:41

Šest studenata iz Srpske, nakon što su 24 sata boravili u karantinu na graničnom prelazu u Gradišci, smješteni su u karantin u hotelu "Posavina" u "Banji Vrućici".

Svi se dobro osjećaju, uslovi su dobri. Četiri su iz Bijeljine, po jedan iz Gacka i Srebrenice. Oni su doputovali iz Njemačke, gdje su bili na razmjeni studenata. 

"Iz graničnog karantina, zahvaljujući gospodinu Bogdaniću i njegovom razumijevanju, te angažovanju predsjednice Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, studenti su, mimo standardne procedure, smješteni u ovaj objekat. Sve troškove ovih studenata je Bogdanić prihvatio na svoj teret. I na prvi poziv rekao je, da ja ću im biti domaćin 14 dana", rekao je Milan Novitović, načelnik Štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Novitović je sa rukovodstvom "Banje Vrućice" i lokalnog doma zdravlja obišao studente i uvjerio se da borave u dobrim uslovima. Bićemo dobri domaćini, studentima stojimo na raspolaganju, a njihovim porodicma poručujemo da nemaju razloga za brigu, kažu u "Banji Vrućici". O njima će svakodnevno brinuti i ljekar iz lokalnog doma zdravlja.

"Na poziv gospodina Novitovića ja sam bez dvojbe, bez razmišljanja prihvatio ovih šest mladih ljudi. U razgovoru sa njima, njima to ne pada tako teško. Svjesni situacije, mladi i obrazovani ljudi, prihvatili su to na razuman način", istakao je Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", Teslić.

"Svi studenti su dobrog zdravstvenog stanja. Pregledani su od strane nadležnog doktora Doma zdravlja Teslić. Oni su pod stalnim zdravstvenim nadzorom", naglasio je Srđan Danilović, direktor Doma zdravlja "Sveti Sava", Teslić. 

Osim studenata, u karantinu u hotelu "Posavina" u "Banji Vrućici" trenutno je smješteno i 70 Teslićana koji su iz inostranstva doputovali u Republiku Srpsku.

U "Banji Vrućici" demantovali su i priče o tome da se karantin naplaćuje. Kažu, za sve korisnike karantin je besplatan.  

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.