Mirko Šarović

U jednoj stranci ne mogu biti dvije politike

  • 07.11.2018. 14:48

Član Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da jedna ozbiljna politička organizacija, kakva bi trebalo da je SDS, treba da ima svoja pravila i jednu politiku.

"U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike. Stranka treba da nađe način kako će da definiše jednu politiku i ako treba da je mijenja, da je mijenja na Glavnom odboru. Ja se toga pridržavam", izjavio je Šarović novinarima u Sarajevu. 

On je dodao da nije ovlašten da tumači ili daje komentare na odluke SDS-a, ali da aktivno učestvuje u kreiranju odluka na Glavnom odboru i drugim tijelima u okviru SDS-a. 

Šarović nije želio da komentariše odluku predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da iz stranke isključi Obrena Petrovića. 

"Ne mogu komentarisati pojedinačne odluke predsjednika SDS-a. To je pravo koje on izvlači iz Statuta i on je najbolja osoba za komentar takve odluke. Lično nisam o njoj upoznat", naglasio je Šarović. 

Prema njegovim riječima, to nije tema o kojoj bi trebalo da bude raspravljano na današnjoj sjednici Regionalnog odbora SDS-a Sarajevsko-romanijske regije u Istočnom Sarajevu. 

"Odbor ne donosi odluke, nego zauzima određene stavove i koordiniše regionalna dešavanja u okviru jedne političke organizacije, kao što je SDS. Svoj stav ću da iznesem na sjednici Odbora", saopštio je Šarović.

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.