Obilne sniježne padavine

U Han Pijesku i dalje na snazi vanredno stanje

  • 12.01.2019. 19:14

U opštini Han Pijesak  i dalje je  na snazi vanredna situacija zbog obilnih snježnih padavina. Pojedini dijelovi opštine već drugi dan su bez struje i vode, a  do najudaljenijih sela lokalni putevi još uvijek su neprohodni, iako je  mehanizacija za održavanje puteva na terenu. 

"Put koji održava Romanijaputevi od Han Pijeska do Pjenovca je očišćen ,ali ima samo jedna traka. Oni ponovo moraju doći da prošire put, jer očekuju se padavine u narednom periodu. Sve ćemo uraditi da narod bude bezbjedan, da se očiste komunikacije. Ako neko na selima ne mogne doći po namirnice ,služba iz Han Pijeska će doći i obezbediti prevoz namirnica. Znači situacija od proglašenja vanrednog stanja ,nije se značajno promjenila. jedino što je dobro što je stao snijeg", kaže načelnik opštine Han Pijesak, Vlado Ostojić.

Najkritičnije stanje je u MZ Pjenovac, gdje zbog visine i  težine snijega padaju stabla na električne vodove i prouzrokuju kvarove na visokom i niskom naponu.

"Ostali smo bez struje .Struje nema već dva dana.Juče je dolazila na preskoke,dolazila je pet deset minuta pa nestane . Juče je nekad nestala oko tri sata i nije više ni došla“, kaže Novo Đorojević.

"Najveći problem ja mislim što na vodovodu Štekavac nema struje ,to jest nema struje u čitavoj MZ Pjenovac,tako da i Han Pijesak koji se snadbjeva sa Štekavca ljudi nemaju vode“, kaže Savo Vlačić.  

U gradskoj zoni Han Pijeska zbog niskih temperatura popucale su toplovodne cijevi ,pa su  bez grijanja škola,opština i pojedini stambeni blokovi. Ekipe su na terenu i u toku narednih sati planiraju da javni i stambeni objekti  ponovo dobiju gradsko grijanje. 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија