Zgrada sa 134 stana

U Doboju se gradi zgrada za izbjeglice i raseljena lica

  • 18.11.2019. 19:46

Gradi se zgrada sa 134 stana za izbjegla i raseljena lica u dobojskom naselju Bare. Obradovalo je to Borislava Markovića koji je iz Maglaja izbjegao u Doboj. Za njega to znači konačno rješenje stambenog pitanja. Kaže, trenutno živi u kolektivnom centru.

"Puno bi značilo zato što je ovdje neuslovno i nije povoljno za živiti", rekao je Borislav Marković.

Radove na izgradnji objekta obišao je i premijer Srpske sa rukovodstvom Doboja. Sa investicijom od 7 miliona i 700 hiljada maraka, kažu, biće definitivno riješeno pitanje zatvaranja kolektivnih centara u Doboju.

"Zaista, Republika Srpska je dužna da tim ljudima obezbijedi, iako su čekali jedan poprilično značajan period, ali mi se tim ljudima na neki način odužujemo da dobiju stanove. Da više ne žive po tim kolektivnim centrima gdje uslovi nisu adekvatni za život", kazao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

"Grad Doboj će dobiti na raspolaganje 134 stambene jedinice. U skladu sa našom socijalnompolitikom mi ćemo te stanove dodjeljivati u ovom momentu ljudima koji žive u alternativnom smještaju", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Završetak radova planiran je najkasnije do marta 2022. godine. Izgradnja zgrade realizuje se u sklopu projekta CEP 2 kojim će biti zatvoreni kolektivni centri u Srpskoj.

"Ovaj projekat predviđa i početno opremanje stanova sa osnovnim tehničkim aparatima i kućnim potrepštinama koje će se naći u smislu prvih dana koje će stanari provesti u tim stambenim jednicama", smatra Marko Aćić, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

U vlasništvu grada Doboja ostaju 134 stana i predstavljaju promociju Zakona o socijalnom stanovanju. U gradskoj upravi kažu, donijeće i Pravilnik po kojem će dodjeljivati slobodne stambene jedinice, najvjerovatnije, mladim ljudima.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина