Aćimović ili Božović

U DNS-u bez dogovora, rastu tenzije zbog kandidata za ministarsko mjesto u SM

  • 16.12.2019. 19:06

Tenzije u DNS-u sve više rastu, a od dogovora o tome koga će iz reda ostalih poslati u Savjet ministara BiH, nema ništa.

Danima traje pravi rat dvije struje DNS, jedne na čelu sa Markom Paviće, i druge koju predvodi Nenad Nešić. 

Dok lider stranke ne odsutaje od italijana Draška Aćimovića, jedini poslanik DNS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH čvrsto stoji iza crnogorca Mlađena Božovića. Dok Pavić između  redova provlači isključivanje iz stranke, Nešić poručuje da, ukoliko Aćimović sjedne u fotelju ministra za ljudska prava i izbjeglice, takvom Savjetu ministara, neće dati podršku.

Kako će Nenad Nešić djelovati u Sarajevu, Marka Pavića, čini se, baš i ne zanima mnogo, pa poručuje da ostaje pri svom stavu. 

"Nema šta reći, DNS je iznio svoje mišljenje. Danas smo još jednom potvrdili naš prijedlog i čekamo njihovu odluku", rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a. 

Raskol u DNS-u u neugodnu poziviju stavio je i Zorana Tegeltiju, koji će morati da donese konačnu odluku. Po svemu sudeći, naviše izgleda u trci za mjesto u Savjetu ministara ima Mlađen Božović iz Istočne Ilidže. Ako se to desi, u DNS-u kako sada stvari stoje tek slijedi unutarstranački haos. 

"Kad je riječ o izjavi gospodina Marka Pavića u kojoj navodi da su vrata i prozori svima otvoreni, ne znam na čije prozore i vrata misli, možda u vlastitoj kući, ali DNS je naša zajednička kuća i koliko znam prozori i vrata su dobro zatvoreni, i niko od nas, prvi ja, nemamo namjeru da napuštamo DNS", istakao je Nenad Nešić, potpredsjednik DNS-a.

Draško Aćimović, prošle sedmice, na sjednici Predsjendištva DNS, jednoglasno je izglasan za kandidata za Ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH. Nakon toga je nastala prava pometnja, jer jedan dio članova počeo je da povlači datu saglasnost. Poručili su da, nako što su se bolje upoznali sa Aćimovićevom kontraverznom biografijom, on ne dolazi u obzir. Klupko se još više zamrsilo, nakon što je dio nezadovoljnih fukcionera stranke na čelu sa Nenadom Nešićem ponudio drugo ime, Mlađena Božovića. 

 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина