Lijepe vijesti

U Bijeljini izliječen nulti pacijent od virusa korona

  • 07.04.2020. 17:21

U Bijeljini je od virusa korona izliječen nulti pacijent i njegova supruga. Drugi kontrolni nalaz za oba pacijenta je negativan, kažu u bolnici "Sveti Vrači".

Prvozaraženi je danas pušten iz karantina u Domu učenika, gdje je bio smješten.

"Trenutno 7 imamo registrovanih. U bolničkom karantinu imamo 8 pacijenata, od toga su 2 pozitivna, ostale čekamo. Do sada je testirano 89 pacijenata, 8 nalaza čekamo, a u kućnom karantinu se nalazi 119 pacijenata", rekla je Prim. dr Milica Lovrić, v.d. direktora u JZU Opšta bolnica "Sveti Vračevi"

"Pod nadzorom imamo 520 osoba, imamo nekih 10 novih osoba stavljenih pod nadzor. Ostala razlika u odnosu na juče su osobe kojima je istakao nadzor od 14 dana. Stanje u karantinima je sledeće. GP Rača, trenutno imamo 6 lica koja se nalaze u karantinu. U karantinu u Domu učenika imamo 6 osoba, svi su bez tegoba. Karantin u OŠ "Vuk Karadžić", jutros imamo 50 lica", istakao je Duško Milovanović, direktor Doma Zdravlja Bijeljina.

Iz gradskog budžeta biće izdvojeno 70.000 KM za nabavku zaštitne opreme za zaposlene medicinske radnike u bijeljinskoj bolnici. Obezbjeđeno je i 50 posteljina i dušeka za bolnicu, kao i sredstva za kupovinu monitora, kaže zamjenik gradonačelnika Bijeljine - Predrag Jović. 

Kapaciteti fiskulturne sale u OŠ "Vuk Karadžić" su popunjeni i proširuju se, kaže, na školski objekat sa oko 130 kreveta.
 
"U današnjoj situaciji, kao što čujete, svugdje je najbitnije da zdravstveni sistem sačuvamo, da doktore sačuvamo, bolničare, svi oni koji su u zdravstvenom sistemu, to je jedna od najbitnijih stvari, i zato smo se opredijelili bez ikakvog dvoumljena da što prije ova sredstva budu prebačena", naglasio je Predrag Jović, zamjenik gradonačelnika Bijeljine.

U Domu Zdravlja Bijeljina otvorena je i posebna linija za psihološku podršku. Svi u Centru za mentalno zdravlje rade u dvije smjene kako bi bili na usluzi građanima, a dostupni su i osobama u karantinima. Štab za vanredne situacije još jednom je uputio apel svim građanima da poštuju sve preduzete mjere, jer se jedino na taj način može prebroditi ovaj težak period koji je prisutan u cijelom svijetu.