Krsna slava MUP-a RS

U Banskom dvoru održan koncert policijskog orkestra

  • 21.11.2018. 21:25

U Banjaluci je večeras održan koncert policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru obilježavanje krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.

Na koncertu u Kulturnom centru Banski dvor, kojem su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Srpske Darko Ćulum, orkestar je, osim marševa, izveo rodoljubive kompozicije i zabavni program. 

Šef policijskog orkestra MUP-a Srpske Jelena Atlagić rekla je da je orkestar osnovan u decembru prošle godine i da je povodom krsne slave MUP-a organizovao prvi veliki koncert za koji su se pripremali mjesecima. 

"Prvi naš javni nastup bio je 9. januara, na Dan Republike Srpske i od tada smo dio protokola ministarstva kojem pripadamo, te republičkih institucija. Dočekivali smo visoke zvanice iz Ruske Federacije i nastupali na različitim manifestacijama. Između ostalog, gostovali smo i u Andrićgradu", rekla je Atlagićeva. 

U okviru obilježavanja krsne slave MUP-a Srpske, danas su položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske u Banjaluci. 

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Darko Ćulum, delegacija Narodne skupštine, delegacija Vlade Srpske, mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković. 

Na spomenik su vijence položili i predstavnici republičke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša Srpske, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, te gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.