Tubak pregovara o pristupanju PDP-u, Stanivuković gubi podršku SDS-a?

09:24, 03.06.2020.
Izvor: ATV
Bivši član SDS-a, Goran Tubak pregovara o prelasku u PDP, a kako je potvrdio za ATV konačna odluka o njegovom stupanju u stranku trebalo bi da bude poznata u petak.

Kako ATV nezvanično saznaje, za prijem bivšeg SDS-ovog disidenta najviše se zalažu Jelena Trivić i Branislav Borenović, dok su protiv ulaska Mladen Ivanić, Igor Crnadak i Draško Stanivuković.

Prema nezvaničnim saznanjima, dio navodnog dogovora je da  PDP-a u Čelincu podržati DNS-ovog kandidata, ma ko to bio u pitanju.

Kako nezvanično saznajemo, Izvršni odbor Gradskog odbora SDS-a Banjaluka sinoć je zaključio da neće dati podršku Stanivukoviću za gradonačelnika Banjaluke zbog mogućnosti prijema Tubaka u PDP.

Nezadovoljstvo stanjem u SDS-u Gorana Tubaka datira još od vremena predsjednikovanja strankom Vukote Govedarice.

Tada je Tubak žestoko napadao Govedaricu da bira podobne i poslušne, a da iz stranke isključuje članove koji su imali najbolje rezultate.

Nakon žestokih sukoba tadašnji predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica isključio je Tubaka iz stranke zbog nepoštovanja unutarstranačkih pravila.

Međutim, Tubak je poslije odluke Govedarice odlučno poručio da ostaje član SDS-a i da ga ne zanimaju samovoljne odluke šefa stranke.