Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske

Trninić: Prioritet izgradnja trase puta od Foče do Tjentišta

16:08, 07.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas da je izgradnja nove trase puta od Foče do Tjentišta jedan od prioriteta Vlade Srpske u narednom periodu.

"U toku je izrada generalnog projekta. To je prioritet i nadam se da će taj put relativno brzo doći na red", rekao je Trninić na Tjentištu, gdje je danas prisustvovao tradicionalnom reliju "Sutjeska". 

On je naveo da je prioritet i magistrala od Foče do Šćepan Polja, za koju je projektna dokumentacija završena, a eksproprijacija, koja je u toku, kako je istakao, ide veoma sporo. 

"Drugi problem je nepotpisivanje sporazuma između BiH i Crne Gore, kojim bi se definisao granični prelaz. Nema ništa nejasno - granični prelaz bi bio tri-četiri kilometra iznad postojećeg sa novim mostom na Tari, ali nažalost još nije potpisan sporazum, jer u Savjetu ministara još nije donesena odluka o finansiranju", rekao je Trninić. 

On je dodao da je Evropska banka za obnovu i i razvoj spremna da podrži taj projekat, čija je vrijednost oko 75 miliona evra. 

"Nadam se da ćemo najkasnije u proljeće iduće godine početi sa radovima", rekao je Trninić.