Radovan Višković

Trka povezuje Srbiju i Republiku Srpsku

14:12, 19.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" predstavlja značajno povezivanje Republike Srpske i Srbije.

Višković je u Zvorniku, gdje je dočekao i ispratio učesnike 13. Međunarodne biciklističke trke, rekao novinarima da će Vlada Srpske nastaviti da podržava ovu manifestaciju. 

"Ova međunarodna trka je predstavlja povezivanje dva naroda i dobar događaj na obje strane rijeke Drine", dodao je Višković. 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je Zvornik danas pokazao da je grad sporta i da je ovo prilika da se za njega čuje izvan granica ovog regiona. 

"Podržali smo ovu manifestaciju i činićemo to i ubuduće. Ovo je samo jedan u nizu događaj gdje pokazujemo da želimo biti dio jedne šire regije, nego što je Birač", dodao je Stevanović. 

Učesnici 13. Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" prošli su juče kroz Zvornik u 14.15 časova, prema Vlasenici, a danas se vraćaju kroz Zvornik na putu prema Banjaluci. 

Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka", čiji su pokrovitelji predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Višković, održava se od 18. do 21. aprila uz učešće 176 biciklista iz 30 zemalja. 

Start ove trke bio je juče u 10.00 časova u beogradskoj opštini Obrenovac.