Trivićevoj obećali kandidaturu za predsjednika Srpske

  • 06.07.2020. 12:03

Poslanik PDP-a Jelena Trivić odustala je od kandidature za gradonačelnika Banjaluke i prepustila je Drašku Stanivukoviću pod uslovom da ona bude kandidat opozicije na izborima za predsjednika Republike 2022. godine, saznajemo u izvorima bliskim vrhu PDP-a.

Iako su iz PDP-a tokom jučerašnje promocije Stanivukovićeve kandidature, negirali da ima bilo kakvih sukoba između dvoje mladih poslanika, izvori bliski PDP-u tvrde da je Trivićeva odustala od kandidature tek poslije izričitog obećanja da će, u zamjenu za odustajanje, dobiti priliku na izborima 2022. godine.

"Vrh partije se sa tim složio i obećao joj da će biti kandidat za predsjednika Republike 2022. godine", tvrde naši sagovornici.

Da je ovaj dogovor više nego izvjestan, indirektno je potvrdio i poslanik Ljubiša Krunić (PDP). On je, povodom Stanivukovićeve promocije, na Tviteru napisao napisao da "politiku čine koraci i da je prvi pobjeda Stanivukovića na izborima u Banjaluci".

"Drugi je borba protiv nakaradnosti u RS, a treći bi bio izbor Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske 2022. godine", napisao je Krunić ističući da je "u jedinstvu naša snaga i naša pobjeda".

Njegovi komentari, u kojim je indirektno potvrdio obećanje dato Trivićevoj, naišao je na ogorčenje u redovima SDS, prije svega zbog preuranjenih kandidatura u kojim se najjača opoziciona partija ne pita ni za mišljenje. 

Tako je Siniša Đurić, generalni sekretar SDS-a u Teliću, jednom od tvrdih "bastiona" SDS-a, komentarišući Krunićev stav napisao da je "ponovo, dvije godine unaprijed najavljuje nečija kandidatura, a da SDS ponovo niko ne pita za mišljenje".

"Igor Radojičić nas naziva "golfom dvojkom", a ovi nas vozaju", napisao je Đurić.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.