Ministar prosvjete i kulture Srpske

Trivić: Svetosavska nagrada podstrek učiteljima i nastavnicima

  • 15.12.2019. 10:27

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je cilj dodjele Svetosavske nagrade učiteljima i nastavnicima za izuzetne rezultate, koja je planirana za 28. decembra, da se obrazovni sistem u Srpskoj razvija i unapređuje.

"Na ovaj način želimo da zahvalimo prosvjetnim radnicima Srpske koji su izuzetno posvećeni vaspitanju i podučavanju učenika", izjavila je Trivićeva Srni.

Trivićeva je ocijenila da će ova nagrada za mnoge dobitnike biti podstrek da budu još posvećeniji, inovativniji i kreativniji.

Dobitnicima će biti uručene povelje i novčane nagrade u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

"Svečanost ćemo prirediti njima u čast da bismo im čestitali na uspješnom radu i afirmisali jednu od najznačajnijih i najljepših profesija", istakla je Trivićeva.

Ministarstvo je, podsjetila je Trivićeva, pozvalo sve osnovne škole i strukovna udruženja da za ovo priznanje nominuju najistaknutije u svojim redovima koji su postigli izuzetne rezultate i dali doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u školskoj 2018/2019. godini.

Prema njenim riječima, škole i udruženja mogu predložiti po jednog nastavnika razredne i jednog nastavnika predmetne nastave u okviru jednog aktiva direktora.

Trivićeva je napomenula da će Komisija bodovati uspjeh njihovih učenika na takmičenjima, inovativnost i kreativnost u radu nastavnika, primjenu raznovrsnih i savremenih inovativnih metoda i tehnologija u vaspitno-obrazovnom radu i doprinos nastavnika unapređivanju kvaliteta rada ustanove u nastavi i vannastavnim aktivnostima.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)