Ministarstvo prosvjete i kulture 

Trivić: Sprovesti strateške ciljeve u obrazovanju i kulturi

  • 20.12.2018. 17:58

Novoizabrani ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić poručila je danas da će intenzivno raditi na sprovođenju strateških ciljeva u oblasti obrazovanja i kulture.

"Veoma je važno da povećamo obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, što je naše strateško opredjeljenje u oblasti unapređenja ranog rasta i razvoja djece. Opredjeljenje Ministarstva prosvjete i kulture je i stvaranje boljih uslova za rad u svim školama i unapređenje kvaliteta vaspitno-obrazovnog procesa", rekla je Trivićeva nakon što je preuzela dužnost od Alena Šeranića, koji je po ovlašćenju predsjednika Vlade obavljao tu funkciju. 

Prema njenim riječima, poseban akcenat biće stavljen na povezivanje privrede i srednjeg stručnog obrazovanja i dualnom sistemu obrazovanja, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

"Većom povezanošću stručnog obrazovanja i tržišta rada stvoriće se uslovi za otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje stope nezaposlenosti, što je veoma značajno za privredu Srpske", navela je Trivićeva. 

Trivićeva je rekla da će posebna pažnja biti posvećena institucijama kulture, te razvoju saradnje u oblasti kulture sa zemljama u regionu, ali i predstavljanju kulture Srpske u svijetu.