Ministar prosvjete i kulture Srpske

Trivić: Cilj obrazovanje u Srpskoj uskladiti sa digitalnim dobom

  • 02.07.2019. 15:22

Ministar posvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je u Sankt Peterburgu da je primarni cilj da obrazovanje u Republici Srpskoj bude unaprijeđeno po mjeri današnjeg učenika i u skladu sa socijalnim i tehnološkim dostignućima novog digitalnog doba.

Trivićeva je o obrazovnom sistemu Republike Srpske informisala učesnike 11. Međunarodnog pedagoškog foruma "Moderne tehnologije učenja: dostignuća, iskustvo i praksa", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske. 

"Forum je prilika da se upoznamo o modelima obrazovanja različitih zemalja, kako u nastavnom procesu, tako i u primjeni novih tehnologija u metodikama u procesu izvođenja nastave, a sve s ciljem stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka", naglasila je Trivićeva. 

Međunarodni pedagoški forum u Sankt Peterburgu okupio je više od 500 vodećih eksperata u oblasti obrazovanja iz cijelog svijeta. 

Forum se održava uz informacionu podršku Ministarstva prosvjete Ruske Federacije i aktivnu saradnju organa lokalne samouprave, koji vrše upravu u oblasti obrazovanja na cijeloj teritoriji Rusije. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.