Teslić

Trg bez rasvjete

  • 13.03.2019. 13:56

Prvo je njegov sin isključen iz SDS-a, a potom je i lokal u porodičnom vlasništvu na gradskom trgu ostao u mraku. Danko Trivunović tvrdi ulična rasvjeta ne radi noćima. Neshvatljivo mu je da centar grada ostane u mraku. Nada se, kaže, da kvar nema političku pozadinu. Sve to, tvrdi, utiče na posao, ali i bezbjednost njegovih gostiju.

"U zadnjih 5-6 dana nema uopšte, jedno vrijeme su radile dvije kugle, pa sad ne radi više nijedna. E, sad ne znam da li je to slučajno, igra neka politička ili nešto drugo. Mi ipak plaćamo komunalnu taksu, doprinosimo ovom gradu nešto, pa ne bi želio da se to odnosi na politiku", rekao je Danko Trifunović, vlasnik Kafe kluba „Lane“, Teslić. 

Gradski trg je radno mjesto i za veći broj taksista. To što rasvjete nema, kažu, utiče i na njihov posao. 

"Utiče, nije ni lijepo da nema ovdje rasvjete. Ne može se prolaziti onako bezbjedno. Osjeti se da se narod i boji, odmah misli šta je ovo ono. Razumijete, inače se u Tesliću svašta dešava2, navodi Radomir Bagić, taksista. 

To je tehnički problem, tvrde u Opštinskoj upravi. Rađena je, kažu, rekonstrukcija kontrolnog ormara na gradskom trgu i došlo je do zastoja u radu javne rasvjete. Tvrde i da su izvođaču radova u petak dali usmeni nalog da kvar otkloni. 

"Elektronski ide, nalozi idu prema firmi koja održava rasvjetu, elektronski nalozi  tako je propisano tenderskom dokumentacijom. Međutim, ako je hitno ili dani vikenda, nda usmeno pozovemo i naknadno dostavimo elektronski nalog", navodi Igor Jovanović,načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Teslić.

Priznaju da elektronski nalog izvođaču radova još nisu dostavili. Tvrde da će to svakako učiniti. Problem javne rasvjete na gradskom trgu, uvjeravaju u Opštinskoj upravi, biće riješen još večeras. To bi mnogo značilo i stanarima u stambenim zgradama koji o svemu ovome pred kamerom nisu željeli da govore. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.