Željka Cvijanović

Treći pješadijski Republika Srpska puk uvijek će imati podršku institucija Srpske

  • 30.04.2019. 19:18

Treći pješadijski Republika Srpska puk uvijek će imati podršku institucija Republike Srpske, poručila je to predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, danas nakon sastanka sa vođstvom puka. 

Na sastanku je, između ostalog dogovoreno da će uskoro, u kasarni "Kozara" početi radovi na Spomen-sobi poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske, ali i tamošnjem muzeju. Predsjednik Srpske ima ulogu u svemu što radi Treći puk, a to će, kaže Cvijanovićeva, biti nastavljeno i u budućnosti. 

"Ukazala sam ovdje na potrebu da funkcionišemo da radimo zajedno da se dogovaramo zajedno, da budemo zajedno ne samo na očuvanju onog što jeste tradicija, jesu vrijednosti, jesu vrijednosti na kojima počiva Republika Srpska i svi mi koji smo na važnim pozicijama bez obzira da li su to pozicije na nivou Republike Srpske, lokalnom nivou, ili nivou BiH. Mi moramo da budemo na istom zadatku, i da vodimo računa i o bezbjednosti, ali i o svim drugim apsektima koji čine stabilnost Republike Srpske", kaže Cvijanovićeva.

Velika je čast ugostiti predsjednika Republike Srpske, kaže komandant Trećeg puka, Milan Radojčić. Radojčić poručuje da je velika važnost Trećeg puka, jer baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i srpskog naroda. 

"Saradnja sa institucijom Predsjednika Republike Srpske, a i ostalim institucijama Republike Srpske je na dosta visokom nivou. Zaključak je da tu saradnju trebamo i dalje poboljšati, a da mjesto ovdje gdje se nalazimo, prostor Trećeg pješadisjkog puka treba da bude mjesto gdje će mlađe generacije prije svega moći da dolaze da saznaju istinu o proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i Vojsci Republike Srpske", kaže Radojčić.

A istina je, kaže Radojčić, da se rat vodio kako bi se sačuvala Republika Srpska i srpski narod na ovim prostrima. Cvijanovićeva je povodom Vaskršnjeg prijema u kasarni "Kozara" obišla i Spomen-sobu i muzej Vojske Republike Srpske.

Dan Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog puka obilježava se svake godine, 12. maja.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.