Trebinje uvodi nove mjere: Nema više ni kafe za ponijeti

  • 11.04.2020. 20:22

Crvena traka stavljena je oko gradskog parka, izletišta, šetališta i bazena a sve zbog onih neodgovornih koji su se uprkos zabrani u većem broju okupljali na ovim mjestima, odlučio je to Štab za vanredne situacije u Trebinju.  Gradski inspektori kažu da im ništa neće promaći.

"Odsjek komunalne policije je prisutan konstantno na terenu, pogotovo u popodnevnim časovima, tačnije od 15 časova pa do policijskog časa. U zadnjih par dana taj pritisak je konstantan i na terenu se vrši skretanje pažnje i opominjanje tih osoba koje se grupiše a  imam informaciju da će se krenuti,  što se tiče policije a mi  ćemo se uključiti naravno, u represivnije mjere, nije isključeno da bude  i kažnjavanja", kaže Đorđe Miljanović, načelnik odjeljenja za inspekcijske poslove Trebinje.

Nema više ni kafe za ponijeti i to je odlučio gradski Štab. U slučaju da neko prekrši mjeru slijedi zatvaranje objekta. Kafa se pretežno prodavala na pumpama i u pekarama. Cilj je naravno sačuvati zdravlje ljudi, poručuje prvi čovjek grada.

"Mi ćemo uraditi sve da nastavimo sa mjerama koje smo donijeli da ih provodimo još restriktivnije uz pomoć Policijske uprave Trebinje i komunalne policije i svih ljudi Trebinja jer smo mi to proširili i na mjesnezajednice i na sve građane. Ako vi donesete mjeru a ne poštuje je onaj posljednji u nizu kao da je niste ni donosili", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Gradski inspektori rade danonoćno a u pomoć su priskočili i radnici ostalih ustanova i odjeljenja. Dnevno se uradi i više od 200 kontrola. Ništa manje posla nemaju ni pripadnici PU Trebinje.

Policija kaže da neće samo upozoravati nego i kažnjavati. Zato ponovo apeluju da se donesene mjere moraju poštovati a najbolje je kažu ostati kući.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)