Herceg fest

Trebinje spremno da obori novi rekord: Počela nova turistička sezona

  • 25.05.2019. 19:42

Počela je nova turistička sezona, Trebinje je spremno da i ove godine obori sve rekorde. Baš zato je pod platanima počeo i „Herceg fest“ sajam najboljih delicija sa juga Srpske. 

Pilo se vino, jeli su se sir i pršut a na kraju su se svi zasladili hercegovačkim medom. Domaćini spremni za goste sa svih strana.

"Spremne su vinarije a i vina, sigurno ove godine imamo šta ponuditi, pošto smo prethodnu godinu imali izuzetno dobru", kaže Božo Sekulović iz vinarije "Sekulović".

"Najviše nudimo turistima domaće proizvode  među kojima su domaći džemovi, slatka, likeri, rakije, sirupi odnosno sokovi i naravno imamo kolekciju domaćih vina", kaže Tamara Šišić, gazdinstvo "Šišić".

"Do sada se pričalo u Trebinju da niko ne zna kakav je pršut iz Popova, ja sam htio da oborim tu tezu za sva vremena. Donio sam pršut da vide kako izgleda pršut i da oprobaju normalno", kaže Manojlo Ćuk, domaćinstvo "Ćuk".

Probao je i gradonačelnik. Mirko Ćurić obećava pravimo strategiju za razvoj turizma a broj proizvođača u Hercegovačkoj kući biće veći.

"U narednom periodu ćemo gledati da bude još više proizvođača u Trebinju jer trenutno prema informacijama kojima raspolažemo nakon otvaranja Hercegovačke kuće u Banjaluci da ima veća potražnja za proizvodima nego ponuda", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Prvi Heceg-fest zajedno su organizovali Turistička organizacija i Agrarni fond iz Trebinju. Direktori kažu da su udružili snage, spojili poljoprivredu i turizma a rezultati su više nego odlični.

"Svaka godina koja nam dolazi sve je bolja i bolja što se tiče turizma, što se tiče broja noćenja i posjeta gradu Trebinju. Ovaj Herceg fest je još jedan novitet grada Trebinja kako da produžimo turističku sezonu i poboljšamo njen sadržaj", kaže direktor TO Trebinje, Marko Radić.

"Želimo da ovaj Herceg fest preraste u jedan tradicionalan događaj koji će se i u narednim godinam održavati u našem gradu", kaže direktor Agrarnog fonda Trebinje, Veselin Dutina.

U Agrarnom fondu obećavaju da će osim Banjaluke Hercegovačku kuću otvoriti u još nekim gradovima Srpske. A u Turističkoj se hvale dobrim rezultatima samo u prošloj godini u gradu na Trebišnjici prenoćilo  je više od 90.000 gostiju.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина