Trebinje: Pet novozaraženih iz jedne porodice

  • 20.04.2020. 17:20

35 Hercegovaca je pozitivno na korona virus. U Trebinju je zaraženo ukupno 17 lica, a samo danas registrovano je pet članova jedne porodice i ovo je treći klaster u najjužnijem gradu.

Gradonačelnik Trebinja kaže da situacija nije dobra.

"To nije dobro, nije dobro zato što i dalje građani Trebinja i širom Republike ne shvataju situaciju ozbiljno. Da li treba da ponavljamo i da li u svakom gradu treba da se desi kao što je gospodin Radoičić rekao u Banjaluci da je u 15 dana troje članova jedne porodice smrtno stradalo. Jel to treba da uradimo u svakom gradu i opštini da bi ljudi ozbiljno shvatili situaciju, ja mislim da ne trebamo. Trebamo da vidimo šta se to dešava da slušamo upustva i da poštujemo mjera", rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

On je naglasio da će se život na staro vratiti brzo samo ako građani budu odgovorni.  Novozaraženih ima i u Gacku, tamo su do sada na COVID 19 pozitivne četiri osobe.

Prvi slučaj korna virusa zabilježen je i u Bileći. Nadležni u Štabu za vanredne situacije kažu da se ova osoba dovodi u vezu sa klasterom iz Gacka.

Upaljen je alarm i u Bileći. Sada građani više nego ikad moraju biti odgvorni i poštovati sve donesene mjere, poručuju iz bilećkog Štaba.

"Pa evo desio se prvi slučaj i u Bileći, čovjek je moj prijatelj i poznanik, maloprije sam se čuo sa njim telefonom on je slučajno dao nalaz jer je radio sa porodicom zaraženog iz Gacka i stigao mu je pozitivan nalaz, a čovjek se osjeća odlično i nema nikakvih problema", istakao je Miljan Aleksić, načelnik Bileća.

U Nevesinju je zaraženo 13 osoba, a nalaz se čeka za još 10 Nevesinjaca. U tamošnjem Domu zdravlja kažu da je klinička slika zaraženih dobra te da je jedan pacijent u trebinjskoj Bolnici.

"Olkšavajuća okolnost je ta što su svi medicinski radnici koji su u prethodnom periodu testirani na korona virus su negativni i kroz određen vremenski period vratiće se na svoja radna mjesta i biti na raspolaganju u punom kapacitetu", naglasio je Mile Uljarević, zamjenik direktora Doma zdravlja Nevesinje.

Zaraženi iz svih hercegovačkoh opština dolaze u Trebinje. Za sada ih je osmoro u trebinjskoj Bolnici, a na sreću nema oboljelih koji su na respiratoru. Svi oni sa dobrom kliničkom slikom nalaze se u karantinu u trebinjskom Studentsko centru.
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић