Trebinje: Nema povećanja plata za radnike Gradske uprave

  • 02.05.2020. 17:08

Iz Gradske uprave Grada Trebinja poručili su danas da je svako povećanje plata u javnoj upravi tokom pandemije virusa korona, u najmanju ruku, neprimjereno i da bi to bio više nego neodgovoran postupak prema radnicima koji su zaposleni u realnom sektoru i koji već skoro dva mjeseca ne mogu da rade ili je njihov rad ograničen.

Iz Gradske uprave su, reagujući na izjave predsjednika Sindikata uprave Republike Srpske Boža Marića - da pandemija virusa korona nije razlog da ne dođe do povećanja plata u javnoj upravi, istakli da su u potpunosti opredijeljeni da ispune sva prava radnika koja proističu iz Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i ostalih pozitivno-pravnih akata kojima se reguliše njen rad, ali ne u ovom trenutku.

Naglasili su da ne sumnjaju da se većina njenih radnika, razumijevajući trenutnu situaciju, solidariše sa radnicima iz realnog sektora i licima koja su uslijed početka ekonomske krize izazvane virusom korona ostala bez posla i redovne plate.

"Žao nam je što sindikalno rukovodstvo nije uzelo za shodno da prije nastupa u medijima razgovara sa svim svojim članovima – radnicima Gradske uprave Grada Trebinja, već samo sa nekoliko pojedinaca, što, svakako, nije reprezentativna slika onoga što radnici Gradske uprave zaista i smatraju kao najoptimalnije rješenje u ovom trenutku", navodi se u saopštenju.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић