Klobuk

Trebinjci uz sunarodnike iz Crne Gore

  • 28.12.2019. 19:09

Trebinjci su uz sunarodnike iz Crne Gore, jasno su to poručili danas sa Klobuka u blizini graničnog prelaza.

Prvi je stigao Ilija kome su godinama članovi porodice monasi i monahinje po crnogorskim svetinjama.

"Majka mi je umrla kao monhinja, ujak mi se upokojio kao iguman manastira Ostrog, baba se upokojila kao monahinja u manastiru Ćelija Piperska, sestram mi je igumanija u manstiru Ždrebaonik, a tetka monahinja u Ostrogu. Ovom prilikom pružam svima podršku i zabrinut sam za ovu situaciju koja se dešava tamo nadam se da ovo neće uzeti maha", rekao je Ilija Mastilović.

Na mir i dostojanstvo poziva i prvi čovjek Trebinja koji je sa sugrađanima poslao poruku da se nakaradnim zakonima ne smije dirati imovina Srpske pravoslave crkve. Mirko Ćurić poslao je i poruku policajcu iz Nikšića koji je dao otkaz jer se nije želio suprostaviti svom narodu.

"Ja sam se čuo sa gospodinom Katićem iz Herceg Novog, predsjednikom opštin i želim da javno poručimo čovjeku koji je heroj koji je ostavio posao da ne bi udario na brata, Grad Trebinje i Herceg Novi nude mu koje god hoće radno mjesto da izabere. Ti ljudi nisu ostavljeni i njihove porodice neće biti ostavljene", istakao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Na dostojanstvo i sabornost iz trebinjskog Hrama pozvao je i vladika Dimitrije. A svi zajedno pozvali su vjerni narod Hercegovine da sutra veče u 18 časovaa budu u Hramu u Trebinju na molebanu, a onda i na gradskom trgu kako bi se u što većem broju poslala poruka Srbima u Crnoj Gori koji su kako kažu pod terorom tamošnje vlasti.

"Još jednom bih pozvao sutra poslije molebana sve pripadnike BORS-a Trebinje da dođu na moleban, a poslije na trg da još jednom svi zajedno izrazimo jedno nezadovoljstvo i zabrinutost za dešavanja u Crnoj Gori", naglasio je Dejan Bodiroga, predsjednik BORS-a Trebinje.

"Šaljemo poruku vjerujućem narodu u Crnoj Gori našoj braći da nisu sami da nikada neće biti sami da smo uvijek uz njih", rekao je Ratomir Mijanović, inicijator okupljanja.

Na rođendan Svetog Vasilija Ostroškog na desetine trebinjaca okupili su se na mjestu gdje su se nekada Hercegovci i Crnogorci zajedno branili od neprijatelja. Uz molitvu i gusle poslali su poruku, "onaj koji otme crkveno da mu trag i odžak poginu zauvjek".

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија