Mladen Grujičić

Tražićemo objašnjenje od Savjeta ministara

  • 06.09.2018. 15:09

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je danas novinarima da je iz medija saznao da je Savjet ministara BiH odobrio 500 hiljada KM ovoj opštini za realizaciju projekata uz uslov da Skupština opštine donese jednoglasnu odluku koji će projekti biti obuhvaćeni.

"Nismo još dobili zvaničnu odluku ili obavještenje od Savjeta ministara o dodjeli i načinu transfera tih sredstava. Ukoliko bude potrebno tražićemo objašnjenje za postavljeni uslov koji je u medijima objavljen", pojašnjava Grujičić.

On ističe da je Skupština opštine Srebrenica 29. avgusta već usvojila i Savjetu ministara poslala odluku o usvojenom programu utroška tih sredstava s tim da jedan odbornik iz reda srpskog naroda nije glasao za tu odluku.

"Srpski i bošnjački odbornici usaglasili su prijedlog utroška sredstava i donijeli odluku da se utroše za asfaltiranje tri putna pravca i osposobljavanje liftova u stambenim zgradama, jer od rata nijedan lift nije funkciji", pojašnjava Grujičić.

On precizira da je za odluku glasalo 19 odbornika i da samo odbornik NDP-a Slađan Milovanović nije podržao taj prijedlog i iz ličnih razloga nije glasao za ovu odluku.

"Smatram da glas jednog odbornika ne bi smio biti prepreka da se odobrena sredstva dodijele opštini Srebrenica, jer ni druge opštine nisu uslovljavane da jednoglasno usvoje projekte za dodjelu sredstava Savjeta ministara", ističe Grujičić.

On kaže da je u ranijem dopisu Savjeta ministara ovoj opštini, kojim je traženo da se dostavi prijedlog projekata za utrošak sredstava koja odobri ministarsko vijeće, zahtijevano da taj prijedlog jednoglasno usvoji Skupština opštine.

"Međutim, u kontaktima koje smo imali prije donošenja odluke Savjeta ministara objašnjeno nam je da to podrazumijeva da se odluka usaglasi između bošnjačkih i srpskih odbornika i to je učinjeno", zaključio je Grujičić.