Poslanici SzP

Traže novu raspravu o "Slučaju Dragičević"

  • 22.08.2018. 13:13

Poslanici SzP prikupili su potpise trećine poslanika koje će predati zajedno sa zahtjevom za sazivanje posebne sjednice NSRS.

Poslanik u Klubu PDP Adam Šukalo izjavio je da bi sjednica trebalo da bude održana u narednih desetak dana na temu "Neustavno i nezakonito postupanje pojedinaca u institucijama Republike Srpke u slučaju Davida Dragičevića".

"Danas je 150. dan i pitamo ko je ubio Davida Dragičevića? Prije deset godina je otvorena istraga i za ubistvo Milana Vukelića, pa nemamo ništa. Ne postoje nikakvi rokovi za završetak istrage", rekao je Šukalo.

Na pitanje šta će dobiti novom sjednicom NS RS, Šukalo je rekao da poslanici ne žele da zanemare svoju ulogu da budu kontrolori izvršne, ali i rada sudske vlasti.

"Ako traže od nas da ćutimo, onda opozicija ne treba ni da postoji. Ustav se narušava, moramo to reći. Kada je u pitanju nagrada od 500 hiljada KM za informacije o smrti Davida Dragičevića, očito je da predsjednik RS mnogo gleda američke filmove. To je nemoguće u našem sistemu. Osim toga, plašim se za onoga ko bi njima dostavio takve informacije. Vjerujem da ne bi živ kući stigao", rekao je Šukalo.

Kolegijum NSRS treba u roku od sedam dana da utvrdi da li su se stekli uslovi za sjednicu koja može da se sazove već sljedeći dan.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.