Radovan Kovačević

Tragično za Srpsku da je predstavlja političar poput Crnatka

  • 04.09.2018. 14:50

Nakon jučerašnje konferencije za novinare ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Igora Crnatka jasno je koliko je tužno i tragično da Republiku Srpsku i njene građane na bilo koji način predstavlja profil političara kakav je Crnadak, ocijenio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da Crnadak svojim izjavama i konferencijama za novinare sve više liči na svog kolegu iz Savjeta ministara i Saveza za promjene Dragana Mektića.

Komentarišući Crnatkove izjave o pozivu ministru inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžetu Pacoliju da dođe u Banjaluku, Kovačević je rekao da poslije svake izjave Igora Crnatka "nastaje takmičenje ko će brže i žešće da ga demantuje".

"Tu se više ne radi o izvrtanju činjenica ili o bilo kakvoj manipulaciji. Ovdje se sada radi o klasičnim, notornim lažima koje Crnadak izgovara. Došli smo u situaciju da funkcionera iz Republike Srpske demantuju institucije Srbije, što mi u SNSD-u smatramo izuzetno tužnim", rekao je Kovačević Srni.

Kovačević je pojasnio da je sam Pacoli, koji se predstavlja kao ministar inostranih poslova za Republiku Srpsku nepostojeće države Kosovo, na "Tviter" nalogu napisao da neće doći u Banjaluku zbog suprostavljanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, iako je ga je pozvao ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

"Mi to smatramo velikim diplomatskim sklandalom. Smatramo i da je Crnadak iznio brojne laži o pozivu Pacoliju baš zbog toga što se pokušavao izvući iz situacije u koju je sam sebe uvukao zbog zahtjeva koje je imao od svojih mentora", dodao je Kovačević.

S obzirom na to da je Pacoli izjavio da ne dolazi u Banjaluku zbog prijetnji, Kovačević je rekao da vlast u Srpskoj apsolutno nikome ne prijeti, te da je i Pacoli i bilo koji drugi građanin Srbije dobrodošao u Banjaluku i Republiku Srpsku, ali sa validnim srpskim dokumentima.

"Međutim, ukoliko Pacoli želi doći u Republiku Srpsku predstavljajući se kao takozvani ministar inostranih poslova takozvane drževe Kosovo, u Republici Srpskoj za njega neće biti mjesta dok god je SNSD-a i Milorada Dodika", poručio je Kovačević.